Projecten

Levensloopbestendige woningen in Hof van Holland opgeleverd

Hof van Holland Hilversum.

Hof van Holland bestaat uit 41 levensloopbestendigewoningen en 3 luxe stadswoningen en is eigendom van BPL Pensioen. Alle woningen zijn voorzien van een smart home-systeem, dat is gericht op service, veiligheid en duurzaamheid. Via een smartphone of tablet kunnen huurders onder meer decentrale voordeur openen, de verwarming regelen.De slimme FireAngel rookmelders waarschuwen de buren en kunnen verbonden worden met een meldkamer of alarmcentrale.BeNext Smart Home biedt uiteenlopende mogelijkheden op gebied van veiligheid, comfort, gezond binnenklimaat, energie besparen en levensloopbestendigheid.
Het energieverbruik wordt inzichtelijk gemaakt via onafhankelijke en universeel toepasbare energiemonitoring (NOM en EPV) en maakt het mogelijk voor serviceorganisaties om woningen en installaties op afstand te bewaken.
Met de eenvoudige BeNext Smart Home app houden bewoners ten alle tijde de controle over hun woning zowel thuis als op afstand.

Veilig thuis en zelfstandig wonen

Woon- en zorgcomplex Klaasje Zevenster in Amstelveen.

Alle huurders in het nieuwe woon- en zorgcomplex Klaasje Zevenster in Amstelveen krijgen de beschikking over een smart home-systeem, waarmee zij zelf kunnen zorgen voor extra comfort en veiligheid. Syntrus AchmeaReal Estate & Finance is de eerste verhuurder die deze ´slimme kastjes´ op grote schaal toepast in huurwoningen. Het smart home-systeem koppelt apparaten in de woning via het internet aan een smartphone of tablet. Via een videofoon kan de huurder bijvoorbeeld overal zien wie voor de deur staat van het complex en eventueel de deur openen. Bij rookontwikkeling in de woning gaat er een bericht naar de buren of de mantelzorger. Desgewenst kunnen alarmberichten ook worden doorgezet naar een professionele meldkamer, die vervolgens in actie komt. De bewoners kiezen zelf welke diensten zij willen gebruiken.

De KROon in Hilversum

Innovatief smart home-concept.

Wooncomplex De KROon in Hilversum is voorzien van smart home-systemen, waarmee de bewoners zelf kunnen zorgen voor meer comfort en veiligheid. Het complex ligt op het terrein van de voormalige KRO-studio’s aan de Emmastraat in Hilversum en bestaat uit 85 huurwoningen, verdeeld over vier gebouwen.  De bewoners van DeKROon krijgen de eerste twee jaar gratis een smarthome basispakket van BeNext, dat onder meer gas en elektra uitleest en een melding geeft bij rookontwikkeling in het appartement. Ook de verlichting van de woonkamer en de hoofdslaapkamer kan via smart home worden bediend. Naar eigen voorkeur kunnende huurders het systeem individueel verder uitbreiden.  

Na de eerste twee jaar wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 4,95 per maand. Syntrus AchmeaRE&F heeft eerder al ervaring opgedaan met smart home in Amstelveen(Klaasje Zevenster) en Hilversum (Hof van Holland).Het systeem geeft huurders meer comfort, biedt inzicht in het energieverbruik en vergroot het gevoel van veiligheid. Een alarm van een sensor kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden doorgezet naar een device van de buren en/of naar een professionele meldkamer.“Smart home is een innovatieve oplossing, die ervoor zorgt dat huurders op een prettige en veilige manier zelfstandig thuis kunnen blijven wonen”, zegt Peter Appeljan, directorWoningbeleggingen bij Syntrus Achmea RE&F. “Vooral voor de wat oudere doelgroep in De KROon heeft het systeem een belangrijke meerwaarde.”  .

NOM bestendige rookmelders

Ook Boxum Installatiegroep kiest voor FireAngel.

Met de onlangs geïntroduceerde SW1 projectserie biedt FireAngel de ideale oplossing voor projecten. Het Bouwbesluit verplicht optische, 230V gevoede rookmelders met back-up batterij in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Boxum Installatiegroep kiest daarom in haar projecten voor de rookmelders SW1-EUT vanwege de eenvoudige montage en hun goede bestendigheid tegen externe storingsbronnen, uiteraard voldoen de FireAngel melders aan alle gestelde normen.

Sinds 16 januari 2009 zijn Jan en Dick Boxum de trotse eigenaren van Boxum Installatiegroep. Achttien jaar eerder werd het Installatiebedrijf Evert Boxum opgestart. In 2005 traden Jan en Dick toe tot de vennootschap. Vier jaar later hebben zij de werkzaamheden voortgezet onder de naam Boxum Installatiegroep, waarbij betrouwbaarheid, kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel staan. Boxum Installatiegroep is op dit moment met ruim dertig vaste medewerkers voornamelijk actief voor veelal vaste partners in de (luxe) woningbouw waarbij deze veelvuldig worden voorzien van onder andere standaard installaties maar ook domotica, zonnepanelen en beveiliging behoren tot de vaste disciplines.

Producten

Life saving innovations

Toonaangevend met de modernste technologie en ontworpen om de meest betrouwbare, efficiënte en wenselijke oplossingen voor de thuisveiligheid te leveren.